logo La Montagne
La Montagne/ 05400 Manteyer/ France
Omgeving

In balance with our environment

La Montagne is een plek om écht tot rust te komen.
De geluiden van de natuur, de prachtige vergezichten, het prettige klimaat en de relaxte sfeer werken rustgevend op vrijwel iedereen die dit ervaart en op zich in laat werken. Sommige van onze gasten kunnen daar dagenlang van genieten en hebben eigenlijk aan méér geen behoefte ....

Het is zeer de moeite waard om La Montagne wandelend te verkennen, en in de directe omgeving kunt u ook tientallen schitterende bergwandelingen maken.
Een populaire wandeling voert over en (gedeeltelijk) om ons terrein, en wordt vaak gebruikt als een (eerste?) verkenning van deze prachtige bergwereld en is tevens een inspiratiebron om deze omgeving verder te verkennen.

Zwemmen kunt u in een tweetal kleine meertjes in resp. Veynes (20 min.) en Pelleautier (15 min.) of in het veel grotere Lac de Serre Ponçon (30 min.)
Veelal vindt u meerdere plekken met kunstmatig aangelegde stranden/ ligweides en vooral helder en fris water, gevoed door bergstromen of een bron.
De watertemperatuur in de beide kleine meertjes schommelt (in de periode van half juni tot half september) tussen de 19 en 22 graden; in het Lac de Serre Ponçon tussen de 17 en 20 graden.

Overigens is de beschikbaarheid van deze prima zwemmogelijkheden in de directe omgeving één van de redenen waarom we geen zwembad op La Montagne hebben! Wie wil er nu in chloorwater zwemmen als er een bergmeertje in de buurt is?
Een andere reden is de rust en stilte op La Montagne die door ons en onze gasten zo gewaardeerd worden (zwembaden brengen altijd herrie met zich mee!).

Ook diverse andere (winter- of zomer-)  sporten kunt u in deze omgeving volop beoefenen.
Wij kunnen u binnen een straal van 50 km van La Montagne altijd wel één of meerdere mogelijkheden aangeven.

Vanwege de centrale ligging in het departement Les Hautes-Alpes is La Montagne ook een uitstekend uitgangspunt voor de verkenning van dit bergachtige departement, wat voor een belangrijk gedeelte nog niet door een overmaat aan toerisme ''verknoeid'' is.

Het ''Parc National des Ecrins'' (grootste nationale park van Frankrijk) en het ''Parc Natural Regional du Queyras'' bieden u zgn. thema-excursies, gericht op de introductie van  hun indrukwekkende flora en fauna. In deze parken kunt u overigens ook  uw eigen trektochten maken.
Het grootste stuwmeer van Europa, het ''Lac de Serre Ponçon'', is misschien in het hoogseizoen druk met toeristen maar is ook zeker de moeite waard om te bezoeken en voor de zwemliefhebbers (en andere watersporters) een aanrader.

Door het gebied van Les Hautes-Alpes zijn diverse interessante routes uitgezet, zoals de Lavendel-route, Zonnewijzer-route, Alpine-route, Fruit- en Wijn-route en natuurlijk de beroemde Route Napoleon.
Steden als Briançon, Embrun en de departementale hoofdstad Gap hebben heel veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur, markten, prima restaurants, gezellige terrasjes, etc. Elk van deze stadjes heeft een geheel eigen karakter.
Een goed alternatief is een route door 13 kleine, pittoreske dorpjes in het gebied van ''Les Pays Buëch", het meest westelijke deel van Les Hautes-Alpes. Het kleinste dorp op deze route (Châteauneuf d'Oze op 939 m.) telt slechts 24 inwoners ! (Frankrijk heeft kennelijk een heel ander idee over schaalvergroting in het kader van de EU....)

Kijk hier voor een bezoek aan één van de wijncaves in de omgeving.

Uiteraard is dit maar een heel beperkte opsomming van alles wat Les Hautes-Alpes u te bieden heeft.
Voor uitgebreidere informatie over dit gebied kunt u surfen naar www.leshautesalpes.com of www.hautes-alpes.net

Echter ook bijvoorbeeld de Provence, Côte d'Azur, Drôme, Ardêche en evt. de Italiaanse Alpen zijn via dagtochten te bereiken.

Lac de Serre PonçonPic de Céüze (2016 m.)Praktische informatie:

Voor al uw boodschappen e.d. kunt u terecht in het nabijgelegen La Roche des Arnauds (Bakker, Slager, Tabac, Kruidenier), Veynes ( twee supermarkten en wat kleinere winkels) of Gap, waar u supermarkten en winkels op elk gebied kunt vinden.
De dichstbijzijnde huisarts en apotheek vindt u ook in La Roche des Arnauds.Kaart van de Hautes-Alpes


home